Usein Kysytyt Kysymykset // Frequently Asked 
Questions Technical Info Yhteys // Contact Galleria // Gallery Vieraskirja // Guestbook Keikat // Gigs Ajankohtaista Asiaa // News INDEX
Usein Kysytyt Kysymykset / F.A.Q.

Vieraskirjaa lukiessa ja sähköposteihin vastaillessa tulee usein samanlaisia kysymyksiä vastaan, tässä yleisluontoisia vastauksia niihin tässä:

1. Monen aikaan bändi x aloittaa?

Tähän ei ole aivan yksiselitteistä vastausta. Bändi usein toivoo, että pääsisi aloittamaan vasta täydelle salille ja odottaa ihmisiä paikalle saapuvaksi. Me taas toivoisimme, että bändi saisi vetää koko settinsä ja aloittaisi siksi ajoissa. Tästä päästään siihen, että pääesiintyjä aloitaa yleensä noin 2300 ja lämppärien määrästä riippuen, eka noin 2200. Jos soittoajat ovat jotenkin poikkeavat, siitä ilmoitetaan keikan yhteydessä keikat-osiossa.

2. Milloin bändi x esiintyy teillä?

Toivottavasti joskus. Keikat-osiossa yleensä ilmoitetaan varmistuneet keikat kyllä hyvissä ajoin ja jos jotain siellä ei näy, niin se tarkoittaa sitä, että a) se ei ole varma b) se ei ole tulossa. Toivomuksia esiintyjistä voi lähettää taiteelliselle johtajallemme, Salmelan Matille, sähköpostiosoite löytyy yhteystiedot-osiosta.

3. Meillä on maailman paras bändi x, koska me voidaan tullaan soittamaan teille?

Sehän on mukavaa. Tässäkin tapauksessa edellisessä vastauksessa mainittu promoottorimme, Matti Salmela, on toivottu yhteyshenkilö ja hänet saa varmimmiten kiinni sähköpostistaan. Ei meidän lankapuhelimesta.

4. Monelta ovet aukeaa?

Ovet auki 2100, jos soundcheckit on tehty ja kaikki on kunnossa. Joskus poikkeamme mainitusta, mutta siitä on keikan kohdalla ilmoitettu. Ovet kiinni 0200. Ja väki ulos ennen sitä.

5. Keikalle x ei saa enää lippuja, onko ne loppu vai mitä?

Tässä tapauksessa on kaksi vaihtoehtoa. a) Keikka on todellakin loppuunmyyty ennakkoon ja silloin siinä vieressä lukee, että loppuunmyyty tms. b) Nettiennakkojen myynti lopetetaan kaksi päivää ennen keikkaa, vaikka lippuja olisi jäljellä. Tämä siksi, että maksamasi lippurahat ehtivät kilahtaa tilillemme kahdessa pankkipäivässä ja voimme varmistaa, että olet todellakin maksanut lipun, etkä vain yritä venkoilla. Ovelle jätämme joka tapauksessa noin 50 lippua, riippuen bändin omasta vierasmäärästä.

6. Tulemme autolla, onko parkkipaikkaa?

Sepäs sattui, vieressämme sijaitsee todennäköisesti pohjoisen Euroopan suurin parkkialue, jolle kyllä yleensä mahtuu auto. Vieressä on runsaasti parkkipaikkaa, joka valitettavasti kuten muutkin parkkipaikat, on muutettu maksulliseksi.

7. Saako keikalla kuvata?

Lähtökohtaisesti kyllä pokkarilla. Järjestelmäkameran ja videokameran ollessa kyseessä kannattaa asia varmistaa lipunmyynnissä, ettei tomera järjestysmies ota ja takavarikoi kameraa. Lipunmyynnin läheisyydessä/sisäänkäynnissä on lappu, jos kuvaus on kaikissa muodoissa kiellettyä.

8. Teillä on komeita Lutakko-vaatteita, saako niitä jostain?

Valitettavasti ei, koska ne ovat työvaatteitamme. Tosin, kuten meillä käyneet jo tietävät, ovat yleisölle myytävät lutakko t-paidat tulleet myyntiin. Hinta 15e ja 12e jäseniltä. Ei ainakaan vielä postimyyntiä. Osta paikan päältä narikasta siis.

9. Maksoin lipun netistä? Tulivatko ne rahat teille? Mitä sitten teen?

Aloitat hengittämällä syvään. Kuten yleensäkin laskujen maksamisessa, kannattaa varmistaa, että tilinumero ja viite ovat oikein. Jos ne ovat ja maksu on lähtenyt, ei hätää pitäisi olla. Seuraavaksi otat tämän kyseisen viitteen l. viitenumeron ylös ja keikkailtana tulet sitten tomerasti lipunmyyntiin sen kanssa, jossa ystävällinen lipunmyyjä varmistaa omasta listastaan, että tilillemme on kyseisellä viitteellä tullut maksu. Tämän pitäessä paikkansa, saat leiman käteen ja voit alkaa rokkaamaan kuin jänis.

10. Onko teillä narikka?

On. Ja se maksaa euron. Ja päällysvaateet ja laukut pyydämme jättämään narikkaan. Ei ole pakko mutta ei sitten Sinunkaan ole pakko tulla. Lisäksi narikasta voi ostaa korvatulppia ja jos baari on auki, niin myymme narikasta limsaa niile, jotka eivät ole täysi-ikäisiä.

11. Minulla on onlemga, voitteko auttaa?

Yleensä voimme. Tosin se vaatii sitä, että ongelma liittyy jotenkin meihin, erittelet ongelmasi selvällä suomen kielellä (englantiakin tosin osaamme) ja laitat vastauspyyntöön jonkinlaisen oman yhteystietosi (miel. sähköposti), että voimme vastata.

viimeksi muutettu 13.8.2006 last modified